dissabte, 5 d’octubre de 2013

"Vierníkola" al Cementiri del Poble Nou - 04/10/13

FOTO DE GRUP
Autor de la foto: Salvador Atance

A la foto, de dalt a baix i de dreta a esquerra (els que s'estan fent un petó, no els tingueu en compte :-):
Josep Maria March, Rosa Bosch, Paco Monforte, Marc Castellà, Salvador Atance, Valentí Vilanova, Carme-Herme Bartoll i Antonio Limpo.
Hi falta, per compareixença tardana, Judith Aranich. Suspens per no compareixença total, Jordi Cucurull. Absent amb justificació, Miquel Soler

Per assabentar-se de més coses i veure més fotos ...

Recollides les primeres manifestacions dels participants:
  • L'amic Salvador, nomenat reporter gràfic del grup per "unanimiedad", diu que ell és expert en retoc fotogràfic, no a fer miracles: si no surten mes guap@s a la foto no és culpa seva.
  • L'amic Josep Maria March, cervell i incitador d'aquesta malifeta, deia, amb llàgrimes als ulls: "Gràcies per haver vingut, feia molt temps que no estava a una viernícola ... i no ho sabia, però es troben a faltar ...".

Per a aquells que no saben que és una vierníkola: una vierníkola és (era) la tradicional sortida fotogràfica setmanal (o gairebé ), programada (o no) per qualsevol dels gamberros... perdó, socis i simpatitzants de l'extinta Associació Fotogràfica Digital de Barcelona (AFDB). Aquestes sortides es realitzaven en manada... perdó de nou... formant un grup de persones civilitzades i respectuoses amb el medi, dedicant-se a fer fotografia de tot allò que es mogués o estigués estàtic; el cas era captar alguna cosa i gastar així el sensor de la càmera.

Doncs bé, fa gairebé dos anys que les escasses i rares sortides fotogràfiques no han merescut ni la ressenya, ni la qualificació de grup (fins la policia deia que un grup eren més de tres), sembla que la idea torna a rebrotar en els cervells d'alguns i se'n torna a organitzar alguna amb més o menys èxit. Fem un petit inventari: maig: Estació de França, 4 participants; juliol: Museu Agbar, 10 participants; juliol (això s'anima!): Diagonal Mar, 5 participants; setembre (dia laborable): Secamolls de Sils, 2 participants.

Ahir la convocatòria d'en Josep Maria va tenir èxit: ens hi vam presentar deu i hi va haver tres persones que no van poder, finalment, venir, però que van manifestar el seu desig de participar de la sortida fotogràfica a un dels cementiris més antics i bonics de Barcelona (això diuen). L'excusa eren les jornades de portes obertes amb permís per fer fotografies per part de l'entitat Cementiris de Barcelona a causa (en part) de la convocatòria d'un concurs fotogràfic ( http://www.cementiriesciutat.cat/).

Sempre és més còmode anar a algun lloc públic a fer fotos i no tenir el destorb de treure permisos per fer les fotos, més permisos en una altra entitat per utilitzar trípode, etc. Amb aquesta llibertat i la promesa de fer una mica els ulls grossos del comportament de la caterva... del grup d'aficionats, envaïm l'espai, tenint molt en compte no destorbar, molestar ni ofendre els assistents a algun enterrament o visita familiar a difunt, que, per sort, va ser de molt escassa presència.

El cementiri, a més de la famosíssima i fotografiadísima estàtua "El petó de la mort", conté veritables meravelles i excel·lents obres d'art, i no només en imagenieria, que n'hi havia de tots els tipus i estils, sinó també la varietat d'arquitectura en forma de panteons i mausoleus, que puc jurar que he vist xalets més petits que l'edificat per a estatge de difunts en aquest cementiri, que en fan molt recomanada la visita, ja sigui amb l'excusa de fer o no fotos.

A les sis de la tarda ja ens tancaven les portes i no ens feia gaire gràcia quedar-nos-hi a dormir, així que ens en vam anar a comentar la jugada, com era MOLT tradicional a l'antigues vierníkolas, a la terrassa del bar més proper. Acabada la libació de cervesetes, coles i batuts de cacau (per no esmentar marques), "cada mocuelo a su olivo" i a pensar en la propera vierníkola :-)

Salut, companys!
Antonio Limpo 5/10/13

*** Algunes fotos ;-)

Autor: Josep Maria March

Autor: Antonio Limpo

Autor: Antonio Limpo


Autor: Antonio Limpo
(Composició de tres fotografies)

Autor: Marc Castella


1 comentari:

  1. Comentari 1 - Lo de la censura a les làpides i tombes fa 30 anys (com aquell que diu al 1980, o sigui dintre del 5è. any de la dita "democràcia" esncara s'havia de passar a l'ajuntament corresponent al cementiri. Desconec ara si es passa.
    Comentari 2 al paràgraf 3, línia 4, de la inscripció 3a. Pels que desconeixen lo de les vierníkoles advertir que anar en estat de coma etílic no era necessari ni tans sols obligatori (o potser era a l'inrevés????)

    ResponElimina